Φορολογια bitcoin ελλαδα: πώς να κερδίσετε, εξόρυξη, κερδοφόρα πώληση

By | 2020-01-17
φορολογια bitcoin ελλαδα

Τα bitcoins μπορούν να διαιρεθούν μέχρι σε 8 δεκαδικά ψηφία (0.000 000 01) και ενδεχομένως σε ακόμα μικρότερες μονάδες αν αυτό ποτέ χρειαζόταν στο μέλλον καθώς ο μέσος όρος του μεγέθους μιας συναλλαγής μειώνεται.

Λαμβάνοντας υπόψιν μας την παραδοχή που κάναμε παραπάνω, ότι δηλαδή το bitcoin θεωρείται επενδυτικό-κερδοσκοπικό προϊόν, το ποσό που διατέθηκε για την αγορά bitcoins

Κάθε μεταφορά Bitcoin κοστίζει σήμερα €1 ανεξάρτητα από τον αριθμό Bitcoin που στέλνετε. Δεν χρειάζετε να δώσετε τα στοιχεία σας σε κανέναν για να φτιάξετε ένα πορτοφόλι Bitcoin.

Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη ως προς τη φορολογία από πλευρά εισοδήματος, όταν το bitcoin διακρατάται ως περιουσιακό στοιχείο το οποίο δύναται να δημιουργήσει κεφαλαιακά κέρδη κατά την πώλησή του.

Ιαπωνία: Ο Ιάπωνας ρυθμιστικός παρατηρητής θεωρεί το Bitcoin ότι είναι ένα «εμπόρευμα». Η κυβέρνηση της χώρας έβαλε τέλος στο «Καταναλωτικό Φόρο», ποσοστού 8%, που μέχρι σήμερα εφαρμοζόταν για τα cryptocurrencies, στις 1 Ιουλίου 2020.

φορολογια bitcoin ελλαδα

Η ισοτιμία του Bitcoin σε σχέση με τα άλλα νομίσματα μεταβάλλεται συχνά, για αυτό καλό θα ήταν να ενημερωθείτε για την τρέχουσα ισοτιμία πριν αποφασίσετε να προβείτε σε αγορά (ή και πώληση) bitcoins.

Αυτοτελώς, με συντελεστές κλιμακούμενους από 15% έως και 45%, θα φορολογηθούν και φέτος τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία τα οποία απέκτησαν το 2020 πάνω από 3

Το BitcoinX.gr είναι το πρώτο ελληνικό news portal σχετικά με το εναλλακτικό ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, με πληροφορίες, επεξηγήσεις κι οδηγούς για τη σωστή χρήση του.

Με οκτώ (8) ψηφία πίσω από την υποδιαστολή, το BitCoin γίνεται χρηστικό, ευέλικτο και ικανό να καλύψει συναλλαγές παγκόσμιας κλίμακας. Καταστήματα και Επιχειρήσεις που δέχονται Bitcoin.

Η φορολογία για τις δηλώσεις του 2020, απλά και κατανοητά…

Παρόμοια άρθρα από την κατηγορία "Bitcoins – ο δρόμος προς τον πλούτο":

Leave a Reply